Stage bij een bedrijf

Stage bij een bedrijf

Rust, balans en geluk doordat je doet waar je van houdt

Mijn dochters lopen beide nu voor hun opleiding stage bij een bedrijf. Real live, voor het eggie, mogen ze meemaken hoe het werkt als je na je studie aan het werk gaat. Ze leren omgaan met systemen, werktijden, opdrachten en taken, een eigen werkplek, collega’s, samen op kantoor zitten, concentreren, lunchen. Maar vooral proeven ze nu in de praktijk, wat ze tijdens hun studie leren. Note: beide hebben het ‘geluk’ dat ze stage lopen in een vitaal beroep of, rekening houdend met de richtlijnen, naar hun stage gaan omdat thuis stagelopen niet mogelijk is.

Je kiest een opleiding aan de hand van wat je leuk vindt, waar je goed in bent, waar je van houdt, je kwaliteiten, waar je (enigszins) geld mee kunt verdienen en wellicht heeft er ook meegespeeld dat je graag werk wilt doen waarmee je van betekenis kunt zijn. Als je jong bent is dit vaak nog niet helemaal duidelijk en het kan dan voorkomen dat je gedurende je schooltijd toch voor een andere studie kiest.

Hoe spannend is het dan op het moment dat je je eerste baan krijgt of stage gaat lopen. Komt het overeen met jouw verwachtingen?

Hoe was dat bij jou?

Ik weet van mijzelf dat mijn eerste baan bij een textielmachine handelaar nog niet mijn droombaan was. Gedurende mijn werkzame leven heb ik verschillende werkgevers en functies gehad, tot ik een superleuke functie kreeg bij een mooi bedrijf, met toffe collega’s. Dit was het helemaal! Hoe teleurstellend was het toen ik in een sleur belandde:

  • Hoge werkdruk, volle in-boxen, brandjes blussen, problemen oplossen.
  • Ik liet mij leiden door de waan van de dag. Vooral niet denken, maar doen, ervoor zorgen dat de actielijsten afgehandeld waren, dat niets ‘van tafel af viel’.
  • In plaats van werkzaamheden die voor mij echt belangrijk waren en ik leuk vond om te doen.
  • Ik verlangde naar meer, ik wilde gezien worden, gewaardeerd worden, groeien
  • Dit vrat energie, ik liep leeg en zag als een berg er tegenop om de werkweek te beginnen.

Wat was er gebeurd?

Ik werkte met een geweldige club mensen, echt mijn cluppie, maar de koek was op. Ik kon de hoge werkdruk niet meer aan, verlangde naar rust en balans.

Ik ben op onderzoek uit gegaan. Wie ben ik, wat wil  ik echt? Wat vind ik belangrijk, waarover valt niet te onderhandelen, waar krijg ik energie van, waar niet, waar wil ik meer van en wat wil ik voor de ander betekenen. Wat is mijn roeping, mijn purpose? Juist die purpose heeft mij richting gegeven, een doel, helderheid. En op basis daarvan kan ik betere keuzes maken in mijn leven. Ik heb daardoor meer rust en balans, voel mij evenwichtiger, daadkrachtiger en gelukkiger.

Herken je dit:

  • Heb jij een onrustig gevoel omdat je uit het oog bent verloren waarom je doet wat je doet?
  • Zou jij weer aandacht willen geven aan dat wat voor jou belangrijk is?
  • Wil jij jouw talenten meer benutten en doen waar je goed in bent?
  • Zou je de juiste route willen bepalen naar werken en leven vanuit jouw purpose?

Wil jij ook daadkrachtiger, meer in balans en gelukkiger leven? Weten wie jij bent, waar je goed in bent, jouw kwaliteiten zijn en hoe je dit kunt inzetten voor anderen, voor de betere wereld, voor kinderen, voor wat jou maar raakt. Zou je een volgende stap willen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling? Wil je weten hoe ik dit gedaan heb? Ik deel graag mijn ervaringen en tools. Bel mij voor een vrijblijvend gesprek 0636305379. Ik help je graag!

Nancy