Fluitend aan het werk

Fluitend aan het werk

Het is een bijzondere tijd. Een tijd die veel vraagt van onze veerkracht.

Er zijn organisaties die alle zeilen bij moeten zetten, innovatief moeten zijn en misschien wel reserves aan moeten spreken om overeind te blijven. En aan de andere kant zijn er organisaties waar medewerkers ‘het snot uit de ogen’ moeten werken om aan de vraag van de klanten te voldoen. We denken dan aan de zorg, maar vergeet bijvoorbeeld ook niet schoonmaakbedrijven, logistiek, retail, bouwbedrijven, ICT en voedingsmiddelenindustrie.

Werkweken van zes dagen of meer en dat voor een langere periode, trekt een zware wissel op medewerkers.

Wat kun je dan als organisatie of leidinggevende betekenen voor jouw medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat de sfeer goed blijft en dat jullie met plezier blijven werken? Hieronder zes tips die je als leidinggevende kunt toepassen.

6 tips voor meer werkplezier

Tip 1   Goede start

Begin ’s ochtends met het samen delen van iets positiefs. Dat mag alles zijn (privé/werk) en iedereen is vrij om hierover te vertellen.

Tip 2   Ontspannen

Maak een feestje van de pauzes. Haal koffie/thee voor het hele team. Draai favoriete muziek. Bied fruit aan of een gezonde snack.

Tip 3   Waar doen we het voor?

Maak resultaten zichtbaar. Houd een to do list bij en vink ze af als ze klaar zijn. Schrijf de resultaten op een bord waar iedereen langs loopt en plan een vast moment om de resultaten samen te bespreken.

Tip 4   Benut kwaliteiten

Vraag je teamleden om mee te denken over hoe dingen beter, efficiënter of sneller kunnen en voer dit (samen) uit.

Tip 5   Wees van betekenis

Vraag regelmatig ‘wat heb jij nu nodig’  of ‘waar kan ik je helpen’

Tip 6

Blijf medewerkers vertellen hoe zeer je hun inzet waardeert!

 

Voor alles geldt: doe dingen die bij jou passen, voer geen toneelstuk op en blijf ook na de crisis de dingen doen die het werkplezier vergroten!!

 

 

Hai, ik ben Nancy Harms en ik help organisaties en medewerkers om werkplezier en vitaliteit te vergroten, zodat iedereen weer fluitend naar het werk gaat. Wil jij ook tevredenheid, vitaliteit en werkplezier vergroten? Neem dan contact met mij op.

contact_kennismaken