Ik en mijn piep

Ik en mijn piep

Sommige mensen noemen het oorsuizen, anderen hoge tonen, het constant denderen van een trein of een bromtoon in hun oor. Ik noem het mijn piep. Ja ik heb tinnitus.

Mijn piep, die overigens voornamelijk aan de rechter zijde in mijn hoofd zit, hoor ik niet altijd. Ik hoor hem als ik erop let, als ik moe ben, als ik geconcentreerd probeer te luisteren, dan overstemt hij alles en is prominent aanwezig. Best wel irritant op dat moment.

‘Maar vind je dat dan niet vreselijk, zo’n piep in je oor?’ wordt mij wel eens gevraagd?

Ik kan er alles van vinden. Maar helpt mij het als ik er dramatisch over doe? Helpt mij het als ik er verdrietig van wordt? Als ik er constant aan denk? Wat denk jezelf. Niet dus.

Mijn piep herinnert mij aan alle mooie concerten en gave festivals die ik bezocht heb. Hij herinnert mij ook aan de periode dat we in onze stad genoeg discotheken hadden, waar we naar hartenlust konden dansen. Waar ik mijn vrienden ontmoette, nieuwe vrienden maakte en vriendjes kreeg. Uit de tijd van cassette bandjes en Sony disc man. Een mooie tijd!

Mijn piep is dus een disco piep. Die disco piep ‘hoor’ ik niet als ik lekker aan het werk ben, in het dagelijks leven en bij leuke dingen. Dan let ik er niet op en filter hem als het ware weg. En als ik heb wel hoor, dan herinnert hij mij aan die leuke tijd en laat ik geen negatieve gedachten toe.

Ondanks dat ik niet negatief over hem denk, zou het fijn zijn wanneer hij iets minder op de voorgrond treedt op momenten dat ik hem niet kan gebruiken. Het zou  fijn zijn als ik hem op dit soort moment meer kan ‘wegfilteren’. Het zou heerlijk zijn als het dan gewoon stil is. Daarom kom ik in actie.

Binnenkort zal ik behandeld worden! Het is nog experimenteel en de eerste resultaten zijn voorzichtig positief. Ik vind het heel spannend wat er gebeuren gaat en tegelijkertijd ben ik heel benieuwd of er iets verandert.

Misschien zijn er wel meer mensen die tinnitus hebben en die in de toekomst hiermee gebaad zijn! Dat  zou toch gaaf zijn!

Lees je dit en heb jijzelf ook een piep, een denderende trein of een langskomende brommer? Ik zal mijn bevindingen en het resultaat delen op mijn facebookpagina en website. Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden? Stuur mij dan een pb, appje of email (info@enmijncoach.nl 06 36305379)

Tot gauw!!