Wie is de mol

Wie is de mol

Waarom worden we zo blij van dit programma?

Heb jij ook gekeken naar de finale van ‘Wie is de Mol?’

Ja, ik ben een ‘Molloot’. Zo iemand die geen woord wil missen van elke aflevering. Zo iemand die elke aflevering terugkijkt om te checken of ik nog verborgen aanwijzingen gemist heb. Zo’n persoon die op maandagochtend samen met andere collega-‘Molloten’ de laatste aflevering doorspreekt en ervaringen deelt.

Het programma is de afgelopen weken, gezien de kijkcijfers, het best bekeken programma op de zaterdag. Er is een speciale app, er is een Facebook pagina met hints en het is trending op Twitter. Er zijn met mij, dus nog heel veel andere mensen die fan zijn van dit spelprogramma. Maar waarom zijn we met z’n allen zo gek op dit programma? Wat maakt dat al die mensen bij de finale in het Vondelpark staan, in bioscopen zitten of thuis achter de buis? Waarom word ik zo blij van dit programma?

Pijlers van Geluk

Het spel wordt gespeeld met 9 deelnemers en 1 mol, die ook even deelnemer is. De deelnemers hebben een gezamenlijk doel: door het spel te spelen willen ze de mol ontmaskeren. De deelnemers opereren in een groep. Je ziet gedurende het spel, vriendschappen ontstaan, er worden bondjes gesloten. Door samenwerking tijdens de opdrachten kunnen er individuele jokers en/of geld voor de gezamenlijke pot verdiend worden. De opdrachten zijn zowel psychisch als fysiek uitdagend en worden gespeeld in een prachtige inspirerende omgeving.

Bijna alle pijlers van geluk zie je terug:

  • zingeving (een verlangen, een doel hebben)
  • relaties (verbondenheid, vertrouwen)
  • vitaliteit
  • persoonlijke groei (moed en kracht)
  • autonomie (jezelf kunnen zijn)
  • natuur

En dat maakt dat niet alleen de deelnemers, maar ook ik zo blij worden van dit programma. Het geluk spat van het scherm!

En jij?

Herken jij bij jezelf wat jou gelukkig maakt? Hoe is het nu daarmee? Zou je daar aan willen werken? Heb jij een verlangen of een doel wat je graag wilt bereiken? Kun je hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Neem dan contact met mij op voor een Inspiratiegesprek, want ik help je graag hiermee.

 

Ik weet inmiddels wie de mol en de winnaar is. Het geheim is ontrafeld de mol-acties zijn bekend. Vanaf nu moet ik nog een klein jaartje wachten tot de nieuwe editie van ‘Wie is de mol’. Ondertussen ben ik genoeg geïnspireerd om van mijn eigen gevoel van geluk te genieten!

Het leven is een feestelijk en hartstochtelijk spel dat gespeeld wordt met oude en nieuwe vrienden.’
Frederique Huydts (oud winnaar)

Mijn eindscore 🙂