Mini Me

Mini Me

In de loop van de jaren is onze auto met ons gezin meegegroeid. Er moest steeds meer in vervoerd worden. We gingen van kleutertjes naar pubermeisjes, van kinderwagens tot keeperstassen zo groot dat je er gemakkelijk een kind in kan verstoppen en de auto’s groeiden met ons mee. Nu is de tijd gekomen dat de meiden veel minder met ons mee gaan. En bij het sporten rijden de dames van de teams zelf. Een nieuw tijdperk breekt dus aan. In plaats van dat wij het gezin vervoeren, gaan ze zelf auto rijden. Alle twee zijn ze druk bezig met rijlessen en de rijexamens komen steeds dichterbij.

Het moment dat ze daadwerkelijk zelfstandig de auto gaan besturen, betekent voor mij dat ik moet loslaten. Iets waar ik zelf aan moet wennen en ook mijn rol in moet vinden. Vooral dat moment dat ik straks naast mijn kind in de auto zit en niet als een gillende achtbaanpassagier moet reageren bij elke fietser, auto of rood licht. En dan is er nog een tweede ding wat ik moet loslaten. Want na alle ruime gezinsauto’s hebben we een auto aangeschaft die kleiner is en waar ik een mega liefde voor voel. Het is mijn Mini-me. Ik rijd er met veel plezier in. Hij is super mooi (dat vind ik althans) en rijdt als een zonnetje. Dat loslaten is nogal een uitdaging dus.

Toch pak ik, in plaats van onze auto, liever mijn fiets om van A naar B te komen. Met de fiets kan ik overal voor de deur parkeren, ik ben in de buitenlucht, lekker in beweging en voel mij daardoor fitter.

Vooral naar mijn werk in Enschede fietsen, vind ik geweldig. Vrolijk passeer ik ’s ochtends het langzaam rijdend verkeer, volg de  fietspaden door het groen en rijd door het prachtige Roombeek, richting de havens. De beweging doet wat met mij, het is ontspannend, ik heb geen stress van het verkeer, ik voel mij fitter en energieker en het inspireert mij. De  mooiste ideeën ontstaan tijdens het fietsen, zoals deze blog bijvoorbeeld. Herken je dat? Fiets jij ook en door welke omgeving fiets jij dan? Wat zie je dan allemaal?

Landelijke Fiets naar je Werk Dag:

Wist je dat donderdag 23 mei 2019 de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ is? Er zijn inmiddels bijna 20.000 mensen die aangeven dat ze donderdag naar het werk gaan fietsen. Hoe is dat met jou? Heb jij de mogelijkheid om de fiets te pakken? Doe jij mee en begin jij ‘s morgen fris jouw werkdag?

Fietsen is naast wandelen laagdrempelig en makkelijk toepasbaar wanneer je meer wilt bewegen en een gezondere leefstijl wilt. Zou jij graag wat aan jouw leefstijl willen veranderen en kun je hierbij wel hulp gebruiken? Dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend gesprek. Mail naar info@enmijncoach.nl of bel: 06 36305379.

Fiets ze en hopelijk tot gauw!!

Groetjes,

Nancy