werkgeluk | vitaliteit

Gelukkig in je werk?

Je hebt een leuke baan met fijne collega’s. Je kreeg zelfs de kans om jouw uren aan te passen aan je gezinssituatie.

Dit is het punt waarop je gesetteld zou moeten zijn, waarop er balans in je leven zou moeten zijn.

Waarom voelt het dan alles behalve dat?

Je dag loopt altijd anders dan gepland

  • Je rent van de ene vergadering naar het andere overleg. Ondertussen probeer je via de mail nog een paar zaken onder controle te houden, om aan het eind van de dag je te realiseren dat je weer niet bent toegekomen aan de dingen die er voor jou toe doen.
  • Er is geen energie meer om nóg harder te werken of nóg meer je best te doen. Je zou graag de drukte de baas te worden, maar elke poging dit aan te pakken eindigt in een mislukking.
  • Je geeft alles van jezelf, je doet ontzettend je best en toch levert het je niet op wat je graag wilt. Je hebt het gevoel dat je stuurloos bent geworden, niet meer weet welke richting je op wilt.

Elke dag is druk maar voelt niet voldaan

  • Ondanks dat je het fijn hebt met jouw collega’s, heb je niet echt plezier meer in je werk. Je hebt wel eens om je heen gekeken, maar niets lijkt te passen en eigenlijk weet je ook niet wat je wilt.
  • Je voelt je gefrustreerd en teleurgesteld in jezelf want er zit méér in je dan je tot nu toe laat zien! Met jouw achtergrond zou je veel meer van betekenis kunnen zijn voor jouw organisatie. Maar waarom laat je dit niet zien, waarom komt dit er niet uit, waarom heb je nog steeds geen idee hoe je dit kunt doen?

Balans

  • Als mens ben je gegroeid en een heel ander persoon dan 10 jaar geleden. Voor jouw gevoel zijn jouw innerlijke waarden, jouw verlangen en dromen nu anders en zou je hier meer rekening mee willen houden, meer in verbinding willen zijn met jezelf.
  • Je wilt heel graag meer in balans zijn, evenwichtig in het leven staan, je krachtiger voelen, zodat jij je niet bij elke tegenslag of kritiek uit het veld laat slaan. Dat zou veel fijner voelen.
  • Je bent in een negatieve spiraal van stress, piekeren, slecht slapen en vermoeidheid terecht gekomen en op de een of andere manier kun je het tij niet keren voor jezelf. Hoe kan dat nu, je bent toch altijd zo zeker van jezelf? Waarom kun je nu voor jezelf niet doorpakken en het heft in eigen handen nemen?

En nu?

Waar sta je volgend jaar, als je nu niet het lef hebt om in actie te komen? Wanneer je er nog steeds niet achter bent welke kant je op wilt, wanneer je blijft negeren wat je echt wilt, wat je gelukkig maakt op jouw werk, wanneer jij doelloos in een rondje blijft lopen?

Is jouw actielijst dan korter, heb je het minder druk of vraag je jezelf dan nog steeds af ‘waarvoor doe ik dit allemaal’? Zit je straks lamgeslagen op je bureaustoel en heb je geen idee meer wat je moet doen? Heb je dan na een werkdag nog energie om wat leuks te doen? Schrik je dan nog steeds wakker ’s nachts omdat je wat vergeten bent? Hoe voel je je dan? Moe, gefrustreerd en alles behalve gelukkig?

‘Paul’

De grootste winst van het traject was, dat ik mezelf ben tegengekomen en nu anders (positiever) in het leven sta. Ik vond de begeleiding van Nancy fijn, vriendelijk en ongedwongen.

‘Carla’

Ik heb geleerd tijdens het traject, dat ik zelf niet altijd de regie in handen heb. Wanneer dit dingen zijn of een situatie is waar ik geen invloed op heb, dan kan ik dit nu beter los laten. Soms wacht ik tot andere mensen dingen voor mij beslissen. Hier mag ik juist meer de regie nemen. Het ontdekken van mijn kernwaarden, irritaties, valkuilen en eigen karakter waren een eye-opener. Positief en negatief karaktereigenschappen van jezelf benoemen, terwijl je in het achterhoofd wel weet.

Ik zou Nancy aanbevelen omdat ze je goed begeleid tijdens het traject, ze is enthousiast en vakkundig!

IKIGAI​

Vind jouw kracht, innerlijke rust, vertrouwen en doe waarvoor je bestemd bent met jouw persoonlijke IKIGAI

VAN WERKDRUK NAAR WERKGELUK

Hoe zou het voelen wanneer je weer fluitend naar je werk gaat en energie, plezier, rust en tijd hebt voor leuke dingen?

GELUKKIG IN JE LIJF

Voel je weer energiek, gezond, gelukkig in en met je lijf!