Waarom aandacht voor werkgeluk?
Steeds meer organisaties beseffen dat medewerkers alleen op hun best functioneren als ze echt lekker in hun vel zitten. Als ze controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger doel. De praktijk wijst uit: bedrijven die actief werken aan het geluk van medewerkers zijn innovatiever en succesvoller.
Gelukkig zijn wordt steeds belangrijker in een individualistische maatschappij. Mensen willen niet alleen maar geld verdienen maar juist ook een doel met betekenis nastreven. In een traditionele hiërarchische werkomgeving voelen medewerkers zich niet meer altijd verbonden met hun werkgever en betrokken met hun werk. Persoonlijke ontwikkeling en een goede kwaliteit van leven, zijn belangrijker dan een vet salaris. Werkbeleving en eigen ontwikkeling speelt een grote rol bij de keuze voor een werkgever.
Merk jij dat:
- het verzuim in de organisatie of binnen jouw team stijgt?
- medewerkers minder gemotiveerd zijn?
- vacatures moeilijker in te vullen zijn?
- waardevolle medewerkers vertrekken?
Werkgeluk vergroten
Je bent een kei in je vak, je bent in de loop van de jaren groter gegroeid en hebt meer medewerkers gekregen. Toch vraag je je af: ‘Hoe zorg ik dat mijn medewerkers gemotiveerd blijven en bij mij in dienst blijven?’ ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik de goede mensen aantrek en bij me houd’ ‘Hoe kan ik mijn medewerkers blijven binden en boeien?’
Door bij te dragen aan werkgeluk bij medewerkers, creëer je samen meer betekenis, autonomie, verbondenheid, competentie, voldoening en plezier. Medewerkers voelen zich gehoord en gezien, voelen zich verantwoordelijk, betrokken en gewaardeerd. Zowel jij als leidinggevende, als ook de medewerker zelf, hebt invloed op persoonlijk werkgeluk en het werkgeluk binnen teams en de organisatie. Daarbij hoef je niet direct de gehele organisatie op de kop te zetten, projectteams te starten en campagne te voeren: DENK GROOT, START KLEIN
Maar werkgeluk dat is toch iets voor grote organisaties? Nee, werken aan werkgeluk is niet alleen iets voor grote organisaties. De praktische tools voor het vergroten van werkgeluk kunnen in iedere organisatie toegepast worden. Mensen en hun behoeften blijven hetzelfde!
Wanneer schakel je een werkgelukcoach in?
- Wanneer je constateert dat bij jouw medewerker(s) de werkdruk te groot dreigt te worden en je hem/haar de kans wilt geven om hier iets aan te doen
- Of wanneer je de ruimte wilt bieden aan medewerkers en/of teams om met werkgeluk aan de slag te gaan.
- Wanneer je leidinggevenden wil stimuleren/leren om werkgeluk centraal te stellen en meer een coachende rol aan te nemen. De werkgelukcoach kan ondersteuning bieden aan leidinggevenden en zorgen dat zij handige tools en instrumenten in handen krijgen om te gebruiken.
Als werkgelukcoach begeleid ik zowel medewerkers als ook teams naar meer werkplezier
Ik denk graag met je mee hoe je dit strategisch kunt aanpakken!
Ben jij werkzaam binnen HR, leidinggevende of eigenaar van een bedrijf en zou je aan de slag willen met werkgeluk? Zoek jij naar handvaten om het werkplezier binnen jouw organisatie te vergroten? Houd je van een no nonsense aanpak, waarbij je de organisatiedoelstellingen niet uit het oog verliest. Laat dan hieronder jouw gegevens achter, dan plannen wij een gratis strategiesessie waarmee jij een goede start kunt maken!
Coaching
Merk jij dat een medewerker worstelt, gestrest is en verlangt naar rust, overzicht, meer energie. Of zou jij medewerkers bv na een PMO een interventie willen aanbieden? Denk dan eens aan een persoonlijk coachtraject!
Training en Workshops
Wil jij een vitalere team waar werkgeluk een belangrijke rol speelt? Inspireer en motiveer jouw medewerkers met de training Quickscan Organisatie In Balans.
Telefoon: +31 6 36305379 | info@enmijncoach.nl | Privacy | Algemene Voorwaarden | Cookiebeleid