Over mij

DSC00926

Nancy

Ik heb jaren gewerkt voor dezelfde werkgever. Het was mijn clubje, mijn familie, mijn lust en mijn leven. Ik weet niet wanneer en hoe het is gekomen, maar op een gegeven moment was de koek op.

Busy, busy, busy, dead …

Aan de buitenkant leek het alsof ik plezier in mijn werk had, maar was ik het schoolvoorbeeld van hoe het niet moest. Ik propte een fulltime baan in 22 uur (en heel veel overuren). Ik was meer voor de ander bezig, in plaats van het realiseren van mijn eigen doelen. De hele dag was ik druk met het in bedwang houden van drie uitpuilende email in-boxen, afhandelen van actielijsten en vragen van anderen. Er moest vooral niets ‘van de tafel afvallen’. Daarbij was er geen tijd meer voor de dingen die ik echt leuk vond en geen oog voor mijn eigen groei in de organisatie. Ik kreeg de handen niet op elkaar voor mijn ideeën. Ik voelde mij niet meer gewaardeerd, ik was gestrest, terneergeslagen, was thuis niet meer te genieten, sliep niet goed en was niet fit en voelde mij dik. Ik had mijn eigen gat gegraven door niet goed voor mijzelf te zorgen en niet voor mijzelf op te komen. Busy, busy, busy, dead….

Black Friday

Tot ik achter mijn bureau zat en het zwart werd voor mijn ogen. Tot het moment dat ik al begon te huilen als ze al naar me keken. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt: als ik het nu niet anders zou gaan doen, lig ik straks volledig gevloerd, bibberend van de stress op de bank.

Dit was het moment dat de pijn groot genoeg was en ik mij realiseerde dat het roer definitief om moest. Waarom stond ik altijd klaar voor anderen en vergat ik mijzelf? Waarom negeerde ik dat wat ik graag wilde? Hoe lang wilde ik op deze manier nog door gaan?

Tijd voor actie!

Zo kon het niet langer! Tijd om mijzelf een schop onder m’n kont te geven. Tijd voor actie! Ik durfde eindelijk kritisch naar mijzelf te kijken. Ik durfde mijzelf de spiegel voor te houden, over mijzelf te leren en te onderzoeken waar ik van houd, waar ik goed in ben, wat mijn passie is en waar ik gelukkig van word: ‘Wie wil  ik zijn?’  Ik heb geleerd over mijn kwaliteiten en kernwaarden en de reden waarom ik in mijn eigen valkuilen trap.  Die kennis gaf mij rust en ruimte om met mijn hart te kiezen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben gaan studeren, ben van baan veranderd en daarnaast mijn eigen bedrijf begonnen. Ik ben gezonder gaan leven en heb mijn eigen werkgeluk gevonden.

De ballast van twijfel, onzekerheid en stress is als sneeuw voor de zon verdwenen! Ik slaap heerlijk, ben ontspannen en zelfverzekerd. Ik ben daardoor een veel leukere en ontspannen moeder, dochter, vrouw, vriendin en zus. En dat bevestigen mijn man, kinderen, mijn ouders en zus ook! En guess what: ik heb zoveel plezier in mijn werk terug gekregen!

Balans in mijn leven

Ik heb ontdekt dat juist door jezelf een spiegel voor te houden, mijn eigen gedrag te reflecteren en mijn emoties niet meer te negeren, ik mijzelf beter leerde kennen, wie ik ten diepste ben. Dat heeft balans in mijn leven gebracht.

Er zijn op dit moment zoveel professionals die, net als ik destijds, niet meer met plezier hun werkzaamheden doen en stress ervaren. Die zich naar hun werk slepen, die uitgeblust zijn, geen voldoening en energie meer hebben, die geen idee meer hebben waarom ze dit werk gekozen hebben. Dat ze zo slecht in hun vel zitten, dat ze ook het thuisfront niet blij van hun wordt. Ik vind het zo jammer dat zij niet meer doen wat bij hun waarden, talenten en ambitie past, terwijl ik weet hoe het anders kan. Dat je met de juiste inspanningen jouw werkgeluk vergroot en je weer lekker, ontspannen en vitaal kunt voelen.

Dit is de reden waarom ik degene die zich in de ratrace zichzelf voorbijlopen, help om de regie terug te pakken, zowel op het werk als privé. Daarmee vergroten ze hun werkplezier en geluk, zitten lekkerder in hun vel, voelen zich energieker en meer in balans.

Ik word zo blij van jullie die de moed hebben om in actie te komen, het lef hebben om te doen wat nodig is en dat ik getuige mag zijn van jullie transformatie! Daarmee doe ik wat ik het allerliefste doe, waar ik gelukkig van word.

Jullie geluk is mijn werkgeluk!

Typisch Nancy

  • Je herkent mij direct in een groep: ik ben die enthousiaste persoon bij de hapjes;
  • Vriendinnen zie ik af en toe afhaken als we iets creatiefs bedenken voor een feest. Ik sla compleet door en maak er een miljoenenproject van;
  • Tijdens vakanties sleep ik altijd m’n familie mee naar asielen om daar met honden te gaan wandelen;
  • Al onze dieren zijn dan ook tweedehandsjes;
  • Ik ben gefascineerd door fabrieken. Ik mag heel graag kijken naar machines waar bakjes salades, bier, kleppen etc. geproduceerd worden. Als ik de kans krijg om naar een open dag te gaan dan ben ik er bij. Zo heb ik bovenop boortorens gestaan en ben ik in een kerncentrale geweest.
  • Ik ben desondanks een kluns met technische dingen;
  • En omdat ik ongestructureerd ben, is structuur mijn redding.

Ik gun iedereen een gelukkig en vitaal leven, zowel privé als op je werk

ZOU JE EENS SAMEN WILLEN KIJKEN HOE JIJ JOUW WERKGELUK EN BALANS IN JE LEVEN KUNT VERGROTEN? KLIK HIER VOOR EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Nancy_002