Quickscan Organisatie in Balans

Quickscan ‘Organisatie in balans’

Loopt het niet lekker binnen jouw organisatie of team? Heb jij moeite met het creëren van eigenaarschap en draagvlak rondom problemen? Wil jij bezig zijn met duurzame vitaliteit (van medewerker én organisatie) in plaats van korte termijn oplossingen, maar heb jij geen zin in lange (vaak dure) adviestrajecten? Dan is de Quickscan ‘Organisatie in balans’ wellicht iets voor jou.

De Quickscan ‘Organisatie in balans’ is een unieke methodiek waarmee je pijnpunten binnen een organisatie in no-time inzichtelijk kunt maken en deze kunt transformeren naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen. Deze vijf-dimensionale scan is gericht op factoren die samen de balans bepalen in iedere organisatie.

Er wordt gestart vanuit een gezamenlijk ervaren probleem. Met behulp van de Quickscan wordt snel helder wat hier de kernoorzaken van zijn. Hierna krijg jij zicht op de gewenste situatie, als deze kernoorzaken zijn opgelost; Tot slot wordt duidelijk wat er nodig is om de nieuwe situatie te realiseren.

Resultaten Quickscan:

  • Bewustzijn van de ‘gezondheid’ van de organisatie;
  • Inzicht in de oorzaken van problemen;
  • Geen advies van buitenaf, maar inzicht van binnenuit;
  • Duidelijkheid over hoe de balans in de organisatie of team verbeterd kan worden;
  • Draagvlak onder de medewerkers, zicht op de pijnpunten, duurzame oplossingen;
  • Vijf dimensionale aanpak, kort tijdbestek (een dagdeel).

Groepsgrootte: tot maximaal 12 personen.
De Quickscan is geschikt voor iedere organisatie die duurzaam succesvol wil zijn. Zowel voor (project)teams, afdelingen, businessunits alsook de organisatie in zijn geheel.

Wil jij meer weer weten over de Quickscan ‘Organisatie in balans’? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.