Quickscan Organisatie in Balans

DSC00745

Quickscan ‘Organisatie in balans’

Zou jij jouw team willen laten meedenken over het vergroten van het werkplezier? Wil je eigenaarschap en draagvlak willen creëren rondom het oplossen van problemen die het werkplezier in de weg staan? Verbetert de sfeer binnen het team aanzienlijk wanneer er helderheid is en oplossingen zijn? Heb jij geen zin in lange (vaak dure) adviestrajecten? Dan is de Quickscan ‘Organisatie in balans’ wellicht iets voor jou.

De Quickscan ‘Organisatie in balans’ is een unieke methodiek waarmee je pijnpunten binnen een organisatie in no-time inzichtelijk kunt maken en deze kunt transformeren naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen. Deze vijf-dimensionale scan is gericht op factoren die samen de balans bepalen in iedere organisatie (employee experience).

Er wordt gestart vanuit een gezamenlijk ervaren probleem. Met behulp van de Quickscan wordt snel helder wat hier de kernoorzaken van zijn. Hierna krijg jij zicht op de gewenste situatie, als deze kernoorzaken zijn opgelost; Tot slot wordt duidelijk wat er nodig is om de nieuwe situatie te realiseren.

Resultaten Quickscan:

  • Bewustzijn van de ‘gezondheid’ van de organisatie;
  • Inzicht in de oorzaken die van negatieve invloed zijn op het werkplezier;
  • Geen advies van buitenaf, maar inzicht van binnenuit;
  • Duidelijkheid over hoe het werkplezier in de organisatie of team verbeterd kan worden;
  • Draagvlak onder de medewerkers, zicht op de pijnpunten, duurzame oplossingen;
  • Van ‘gedoe naar geluk’ binnen een team
  • Vijf dimensionale aanpak, kort tijdbestek (een dagdeel).

Groepsgrootte: tot maximaal 12 personen.

De Quickscan is geschikt voor iedere organisatie die een positieve houding heeft ten opzichte van het vergroten van werkgeluk en werkplezier bij medewerkers.  

De Quickscan is geschikt voor (project)teams, afdelingen, businessunits alsook de organisatie in zijn geheel.

Wil jij meer weer weten over de Quickscan ‘Organisatie in balans’? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.