Coachtraject Zakelijk

Van werkdruk naar werkgeluk

Wie gelukkig is en zich vitaal voelt presteert beter. Werknemers die actief werken aan hun eigen geluk, werkgeluk, vitaliteit en balans, zijn veerkrachtiger en kunnen beter omgaan met stress. Gelukkige medewerkers zorgen voor een fijne sfeer, gelukkige collega’s en gelukkige klanten.  

Maar wat als het even niet lekker loopt? Wanneer de medewerker stressklachten heeft, slecht slaapt, verminderde energie heeft, steeds harder gaat werken en waarbij werk – prive steeds minder in balans is? 12% van de mensen die ziek zijn heeft een burn out. Actief werken aan je eigen well-being en werkgeluk helpt dit te voorkomen! 

Als werkgever kun je jouw medewerker(s) helpen en stimuleren om gelukkig, vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven door daar actief aan te werken tijdens het Werkgeluk coachtraject. 

Juist levensgeluk, kwaliteit van leven, maakt dat medewerkers zich ook gelukkig en vitaler voelen op hun werk. Wanneer we lekker in ons vel zitten, zijn we productiever, creatiever, stressbestendiger en zorgen we voor een goede sfeer.

Bij werkdruk helpt het wanneer draagkracht en veerkracht vergroot wordt. Reflectie, patronen ontdekken, jezelf leren kennen. maar ook doelen halen, vertrouwen, een positieve houding en denken in oplossingen helpen je daarbij.  

Het Werkgeluk traject is voor: 

  • medewerkers die actief willen werken aan het vergroten van werkgeluk
  • medewerkers die werkdruk ervaren en last hebben van stress, verminderde energie, slecht slapen of disbalans in hun leven en werkomgeving.
  • bevlogen en betrokken medewerkers die dreigen om te vallen
DSC00817

Het traject:

Ik start, nadat ik jou als werkgever heb gesproken, met een kennismakingsgesprek met de medewerker. In het kennismakingsgesprek bepaal ik samen met de medewerker of er een goede basis is om het Werkgeluk coachtraject te starten. 

en

Het traject creëert inzicht en bewustwording in gedrags- patronen en vergroot kennis over  eigen kwaliteiten, kernwaarden en regie. 

en

De medewerker bepaalt zelf concrete stappen voor het verbeteren van zijn/haar leefstijl en werkplezier en gaat hier direct mee aan de slag.

en

Tijdens het traject wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei, zowel privé als zakelijk. Het versterkt persoonlijk leiderschap en draagkracht. 

en

De medewerker voelt zich vitaal, energiek en daadkrachtiger. Hij/zij  weet hoe flow en plezier in het werk vergroot kan worden en past dit toe.

Resultaat:

Door middel van dit Werkgeluk traject zal de medewerker draagkracht vergroten en vanuit een duurzame gedragsverandering doelen bereiken op het gebied van werkgeluk, vitaliteit en werkplezier. 

Privacy

Tijdens het traject worden veiligheid en privacy voor de medewerker gewaarborgd en de regels omtrent de AVG worden in acht genomen.

Wil jij meer weer weten over hoe ik samen met jouw medewerker(s) kan werken aan het vergroten van draagkracht en werkgeluk? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.