Vitaliteitstraject Zakelijk

Vitaliteitstraject

Een gezond leven begint met goede uitgebalanceerde voeding, voldoende beweging en ontspanning, goed slapen, een gezond gewicht en balans tussen werk en privé. Het lijkt een open deur. Maar waarom lukt het dan niet om dit te bereiken?

Vitaliteit is veel meer dan gezond zijn en niet ziek zijn. Vitaliteit is levenslust, kracht, balans, passie, zingeving en bevlogenheid. 

Het vitaliteitstraject is niet alleen voor medewerkers die preventief aan een gezonde leefstijl willen werken, maar ook voor medewerkers die al leefstijl relateerde klachten ervaren zoals stress, overgewicht, verminderde energie of disbalans in hun leven en werkomgeving.

Als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach werk ik samen met de medewerker aan de balans die ervoor gaat zorgen dat hij/zij zich weer vitaal gaat voelen. Ik adviseer niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op mentaal-, sociaal-emotioneel- en zingevingsvlak en op het gebied van pro-activiteit (eigen regie en zelfsturing). Daarbij kijk ik samen met de medewerker naar verbanden en patronen. 

Wanneer de werknemer gemotiveerd is om actie te ondernemen, verlangt naar een gezonde leefstijl, vitaliteit, meer energie wil ervaren of daadkrachtiger wil handelen en hier begeleiding in zoekt, kun jij als werkgever hierin faciliteren door hem of haar een vitaliteitstraject aan te bieden. 

Het traject:

Ik start, nadat ik jou als werkgever heb gesproken, met een kennismakingsgesprek met de medewerker. In het kennismakingsgesprek bepaal ik samen met de medewerker of er een goede basis is om een vitaliteitstraject te starten. 

Het traject creëert inzicht en bewustwording in gedrags-patronen en vergroot kennis over de huidige leefstijl en gedrag. 
 
    
 

De medewerker bepaalt zelf concrete stappen voor het verbeteren van zijn/haar leefstijl en gaat hier direct mee aan de slag.

 

Tijdens het traject wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei, zowel privé als zakelijk.

 
 
 

De vijfdimensionale holistische aanpak maakt dat de medewerker zijn doel bereikt op het gebied van leefstijl- en vitaliteit.Resultaat:

Door middel van dit traject zal de medewerker vanuit een duurzame gedragsverandering doelen bereiken op het gebied van leefstijl en vitaliteit.

Privacy

Tijdens het traject worden veiligheid en privacy voor de medewerker gewaarborgd en de regels omtrent de AVG worden in acht genomen.

Wil jij meer weer weten over hoe ik jouw medewerker zou kunnen ondersteunen door middel van een leefstijl- en vitaliteitstraject? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.