Vitaliteitstraject Zakelijk

Vitaliteitstraject

Wie gelukkig is en zich vitaal voelt presteert beter. Werknemers die actief werken aan hun eigen vitaliteit en balans, zijn veerkrachtiger en kunnen beter omgaan met stress. Zij  zorgen er zelf voor dat zij inzetbaarheid zijn en blijven. Als werkgever kun je medewerkers stimuleren om fit en vitaal te blijven door interventies aan te bieden, zoals bijvoorbeeld een vitaliteitscheck. 

Wellicht heb jij al hen de kans gegeven om hun eigen vitaliteit te meten door middel van zo’n check. Wat waren de resultaten daarvan? De ervaring leert dat het grootste deel van de medewerkers die in beweging moeten komen,  het advies heeft gekregen om hun leefstijl en vitaliteit te verbeteren. 

Wanneer de werknemer dan gemotiveerd is om actie te ondernemen, kun jij als werkgever hierin faciliteren door hem of haar een vitaliteitstraject aan te bieden. 

 

Vitaliteit is veel meer dan gezond zijn en niet ziek zijn. Vitaliteit is levenslust, kracht, balans, passie, zingeving en bevlogenheid. 

Het vitaliteitstraject is niet alleen voor medewerkers die preventief aan een gezonde leefstijl willen werken, maar ook voor medewerkers die al leefstijl relateerde klachten ervaren zoals stress, overgewicht, verminderde energie of disbalans in hun leven en werkomgeving.

Samen met de medewerker werk ik aan de balans die ervoor gaat zorgen dat hij/zij zich weer vitaal gaat voelen. 


Het traject:

Ik start, nadat ik jou als werkgever heb gesproken, met een kennismakingsgesprek met de medewerker. In het kennismakingsgesprek bepaal ik samen met de medewerker of er een goede basis is om een vitaliteitstraject te starten. 

Het traject creëert inzicht en bewustwording in gedrags- patronen en vergroot kennis over de huidige leefstijl, eigen kwaliteiten, kernwaarden en regie. 

 

De medewerker bepaalt zelf concrete stappen voor het verbeteren van zijn/haar leefstijl en werkplezier en gaat hier direct mee aan de slag.

 

 

Tijdens het traject wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei, zowel privé als zakelijk.

 

 

 

De medewerker voelt zich vitaal en energiek. Hij/zij  weet hoe flow en plezier in het werk vergroot kan worden en past dit toe.


Resultaat:

Door middel van dit traject zal de medewerker vanuit een duurzame gedragsverandering doelen bereiken op het gebied van vitaliteit en werkplezier.

Privacy

Tijdens het traject worden veiligheid en privacy voor de medewerker gewaarborgd en de regels omtrent de AVG worden in acht genomen.

Wil jij meer weer weten over hoe ik jouw medewerker zou kunnen ondersteunen door middel van een vitaliteitstraject? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.